Vaatteita hankkiessa tulisi ensin selvittää tarve ja miettiä mikä on budjetti. Ostoksille kannattaa lähteä ajan ja hyvän suunnitelman kanssa, esimerkiksi perusvaatteiden ja trendivaatteiden valinta eroaa suuresti. Lisäksi on myös suuri ero lähteekö ostamaan yksittäisiä tuotteita vai asukokonaisuutta.
Kokonaisen asun ostaminen voi olla erittäin haastavaa, se vaatii miettimistä etukäteen ja paljon aikaa kierrellä ja etsiä. Kannattaa käydä oma vaatekaappi läpi ja miettiä löytyykö sieltä esimerkiksi valmiiksi asusteet hankittavaan asuun. Vaatekaapista on hyvä löytyä esimerkiksi pikkumusta, jolloin juhlavaatteita ostettaessa on kokoajan mielessä, että on olemassa varavaihtoehto, jos täydellistä asua ei löydy. Näin ei tule tehtyä hätiköityjä ostospäätöksiä vaan ostetut vaatteet ovat aina tilanteeseen ja muihin vaatteisiin sopivia. Jos aikoo päivittää jonkin tietyn asun, kannattaa se pukea päälle ostoksille mennessään tai ainakin ottaa mukaan. Tällöin voi jo kaupassa varmistua uuden vaatteen sopivuudesta asuun. Kannattaa aina muistaa asusteiden tärkeys, niillä saa luotua juhlavuutta arkisempaan asuun ja toisinpäin.
Perusvaatteet ovat tärkeä osa vaatekaappia ja siitä kannattaakin aloittaa täydellisen vaatekaapin rakentaminen. On järkevää listata mitä tuotteita kaapista jo löytyy ja mitä vielä puuttuu. Kaikkia perusvaatteita ei tarvitse hankkia kerralla, mutta kannattaa miettiä onko mahdollista hankkia asukokonaisuus samalla kertaa, jolloin voi varmistua tuotteiden yhteensopivuudesta ja yhdisteltävyydestä. Koska kyse on perusvaatteista, joita tullaan käyttämään paljon, kannattaa varautua maksamaan laadusta hieman enemmän. On hyvä varmistua, että kyseinen malli on sellainen mihin on luonteva pukeutua ja johon on helppo yhdistää muita vaatekappaleita. Vaatekaapin täydentäminen kannattaa aloittaa niistä tuotteista, joita huomaa tarvitsevansa eniten. Jos esimerkiksi käytät huomattavasti enemmän housuja kuin hameita, kannattaa housuihin investoida ensin.
Trendituotteiden osto on huomattavasti helpompaa ja mukavampaa kuin perusvaatteiden. Kaapin vaatteita ei tarvitse samalla tavoin inventoida ennen ostoksille lähtöä, mutta kannattaa kuitenkin pitää aina mielessä mihin vaatteisiin aikoo uuden tuotteen yhdistää. Varsinkin kalliimpien tuotteiden kohdalla olisi hyvä miettiä muutama eri asukokonaisuus, jotta hienon vaatteen pukisi päälleen useamminkin kuin vain kerran. Trendivaatteiden kanssa voi olla luovempi ja kannattaa pitää silmät auki uusille ideoille. Esimerkiksi vaatekauppojen esillepanoista voi saada hyviä vinkkejä omaan pukeutumiseensa, kunhan muistaa soveltaa vaatteita omaan tyyliinsä. Vaatteiden yhdistelemisessä ei ole olemassa oikeaa tai väärää tapaa, vaan kannattaa olla rohkea ja kokeilla erilaisia vaihtoehtoja.
Asusteet kruunaavat asun ja niihin kannattaakin panostaa. Asusteiden osto on helppoa ja nopeaa, mutta kannattaa miettiä miten niitä aikoo käyttää ja mihin yhdistää. Ei ole järkevää ostaa kaunista vyötä korostamaan vyötäröä, jos se riitelee koko vaatevalikoiman kanssa tai siinä ei tunne oloaan hyväksi. Varsinkin vöiden ja huivien kanssa on helppo leikitellä ja kokeilla uusia vaihtoehtoja. Kengät maksavat usein suhteellisen paljon, mutta niihin kannattaa panostaa, sillä ne ovat erittäin tärkeä osa viimeisteltyä asua. Ne ovat lisäksi laadukkaina usein pitkäikäisiä, varsinkin kun niitä huoltaa oikein. Kenkiä tulisi olla useampia, sillä ei ole hyväksi kengälle eikä jalalle kulkea päivästä toiseen samoissa jalkineissa. Lisäksi olisi hyvä hankkia erilaisia laukkuja, joihin voi joutua investoimaan hieman enemmän, mutta joilla saa viimeisteltyä asun arvokkaammaksi.
Joskus voi olla vaikeaa tehdä kaupassa järkeviä päätöksiä, varsinkin jos mukana ei ole makutuomaria. Kannattaa käyttää hyödyksi myyjien apua, mutta tulee silti olla itsekin tarkkana, sillä myyjien tehtävä on kuitenkin myydä omia tuotteitaan. Eivätkä kaikki heistä ole välttämättä ammattitaitoisia. Kotona on usein helpompi katsella vaatetta kriittisemmin ja kannattaakin pyytää avokauppaa, jos tuote yhtään mietityttää ostotilanteessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti