lauantai 20. elokuuta 2011

Paha vai hyvä akryyli

Kävin tänään läpi kirppisvaatteita ja huh-huh mikä homma. Kuinka sitä roinaa onkaan kertynyt taas niin kamalasti?!? Onneksi olen nykyään valikoivampi ja järkevämpi vaatteiden ostaja, kuin ennen. Kaikkia ihan kivoja ei tarvitse ostaa, vaan mietin tarkkaan käytettävyyttä. Tärkeimpiä puolia vaatteiden hankinnassa on mielestäni käytettävyys, laatu ja ikä. Ensin mietin tarvitsenko tuotetta oikeasti ja pystyykö sitä yhdistelemään jo olemassa oleviin vaatteisiin. Sen jälkeen syynään tuotelapun. Esimerkiksi akryylineuleet jäävät yleensä kauppaan (tämä onkin hankalaa, kun villaneuleita on nykyään niin vähän tarjolla). Akryylineuleet ovat usein hiostavia ja nukkaantuvat helposti. Polyesterituotteissa täytyy myös miettiä hengittävyyttä. Jotkut kivan läpikuultavat paitapuserot voivat olla todella kuumia ja hengittämättömiä. Lopuksi yritän vielä miettiä, onko tuote pelkästään tämän sesongin, vai voisiko se olla pidempiaikainen hankinta. Vaatteiden käyttöikä onkin ollut heikko kohtani. Ostan liian usein vaatteita, joita saatan käyttää vain muutamia kertoja.


Neule Cheap Monday, toppi H&M, farkut Miss Sixty, jalkineet Pieces


Juuri kun pääsin dissaamaan akryylineuleita mieleeni tuli, että puin juuri sellaisen tänään päälleni :). Mutta tässä neuleessa on ollut se hyvä puoli, ettei se nukkaannu ollenkaan. Neule on myöskin niin väljä, ettei se ole ollut hiostava. Olin juuri tullut lenkiltä ja sain vartin aikaa käydä suihkussa ja pukea itseni lähtövalmiiksi kauppaan. Tälläisen kyhäelmän sain siis aikaiseksi suihkunraikkaana ja naama punaisena. Ei muuten kannata käydä nälkäisenä kaupassa. Ostin ison pussin karkkia, jonka vedin juuri napaani leffaa katsellessa. Yök mikä olo! Että sellaista tällä kertaa.

P.S Hyvänä vinkkinä voisin vielä kertoa, jos kaupassa miettii ostaako vai eikö osta neulepaitaa joka sisätää akryyliä, kannattaa tarkistaa kainalokohdat. Jos bongaan sieltä nukkapalleroita, tulee niitä luultavasti kehittymään lisää.

2 kommenttia:

TYYLIDEKKARI kirjoitti...

Moi Nia ja Riitta!

Ihanan tuntunen blogi! toi hevi aspekti on paras! hauska löytää muotiblogi, jossa on mukana jotain vaihtoehtoista muodin lisäksi.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, kiva kuulla!