tiistai 22. helmikuuta 2011

Spiders

Ajattelin avata hieman omaa historiaani metallimusiikin maailmassa. Kaikki tosiaan lähti vuosia sitten, kun kaverini näytti minulle System of a Down:in Spiders:in musiikkivideon. Kaveri oli muutenkin aika hyvä valitsemaan rankemmasta musiikista juuri ne sopivan rauhalliset kappaleet, joilla siihen aikaan täysin musiikkimauton minä innostui. Tätä kaveria tosiaan siis syytän (oikeasti siis kiitän ja kumarran) aikalailla täysin siitä, että innostuin raskaammasta musiikista.


Ensimmäisiä suosikki bändejäni (niiden Spice Girls:ien jälkeen siis) olivat muunmuassa Mokoma, Stam1na, Rammstein ja jo edellä mainittu System of a Down. System of a Down on itseasiassa ainut bändi mitä jossain vaiheessa harkitsin lähteväni ulkomaille katsomaan, kun se ei tuntunut Suomeen tulevan. Olinkin sitten aivan murtunut kun bändi hajosi. Mutta kun kuulin S.O.A.D:in tulevan kesällä Provinssiin jouduin ostamaan liput välittömästi :) Vielä en ihan hirveästi uskalla intoilla, etten vain manaa tätä juttua ja se ei sitten jostain syystä tulekaan.

Musiikkihistoriani pitää sisällään myös lyhyen (mutta sitäkin hohdokkaamman) uran hevi-bändin rumpalina. Kinuin kavereita kuukausia ottamaan minut soittamaan rumpuja heidän bändiinsä ja kun he eivät siihen suostuneet ehdotin tulevani soittamaan syntikkaa. Ensimmäisissä treeneissä soitin sitä syntikkaa, mutta sen jälkeen valtasin rummut itselleni. En ollut koskaan aiemmin soittanut rumpuja, mitä nyt hyvin pikaisesti kokeillut yläasteen musiikintunneilla, eivätkä pojat tietenkään suostuneet opettamaan minulle mitään peruskomppeja tai muita, vaan opetteluun meni suoraan Iron Maiden:in Afraid to Shoot Strangers. No, ihan en sitä sitten oppinut, siinä aikataulussa ainakaan. Aikalailla puolivuotta rumpuharrastukseen meni (olisiko lukion lukuloman muka muutenkin voinut käyttää?), meillä oli omia biisejäkin, pravuurina "rummut jotka Niakin osaa" :) Rumpujen soitto oli aivan mahtavaa, mutta koska en pystynyt omia rumpuja hankkimaan se sitten jäi, mutta ehkä vielä jonakin päivänä..

Vanhat rumpukapulat ja silloin käytetyt Converse:t, jotka näyttää hävyttömän hyvä kuntoisilta kuvassa

Ei kommentteja: