tiistai 19. heinäkuuta 2011

Ruisrock


Asfaltti poltteli (paitsi sen valtavan rankkasateen aikana), kun sininen paholainen kiisi kohti Turkua kyydissään kokeneet festivaalikävijät Nia ja Riitta..


Ruisrock oli tosiaan aikas extempore reissu, joka päätettiin vasta perjantaina ja sitten lauantaina oltiinkin jo rokkailemassa. Olimme ostaneet lipun vain lauantai päivälle, koska aikainen aamuherätys maanantaina olisi voinut olla hieman liian rankka sunnuntain juhlimisen jälkeen..? Mukaan pakattiin makuupussit ja PALJON aurinkorasvaa (Nialla oli tietysti sitä hipsterimallia, mikä haisee kookokselta) :)


Saavuttuamme Turkuun, juoksimme ensinmmäiseksi Gina Tricotiin ostamaan festivaalivaatetusta (tai siis Nia juoksi, Ritu tyytyi olemaan makutuomarina). Siitä sitten vielä ravintolaan syömään, ennen leirintäalueelle siirtymistä. Vaikka olimmekin aikataulusta hieman myöhässä, ehdimme kuitenkin kuin ihmeen kaupalla ajoissa festivaalialueelle (tämä on siis ihme jo senkin takia, että matkassa oli muutama poika, ja poikiahan saa tunnetusti aina odottaa..)


Säät kyllä suosivat, eikä sitä manailtua vesisadettakaan sitten onneksi osunut kohdalle (kuinka vanhoja me oikein olemme, kun pitää jutustella säästä..?). Lauantai ei bändien puolesta ollut mikään maailman paras festivaalipäivä. Ensimmäisenä kävimme katsomassa jo toista kertaa Stam1naa. Bändillä oli jossain vaiheessa pieniä teknisiä ongelmia rumpujen kanssa ja yksi seurueestamme onnistui keikan aikana hävittämään t-paitansa pittiin (kirjotetaanko se noin?), eli ihan onnistunut veto :)






Melkein kaikki muut bändit kuunneltiinkin sitten anniskelualueelta. Vasta karkkihampaan kolotus sai meidät poistumaan ja suuntaamaan samalla Apulannan keikalle (myöskin toinen kerta tänä kesänä). Keikan parasta antia oli meidän takana biisejä täysillä huutava teinipoika ja edessä "hieman" imutteleva teinipariskunta..





Illan kruunasi sitten PMMP, joka sai Nian huutamaan äänensä käheäksi ja Riitan ärsyyntymään edessä riehuneille pygmeille. Eli vinkkinä kaikille lyhyemmän puoleisille ihmisille: jos haluat keikan aikana riisua paitasi ja heilutella sitä ilmassa, varmista että se ei hakkaa takana seisovan pidemmän henkilön kasvoihin. PMMP on kyllä ehdottomasti yksi Suomen parhaimmista live-bändeistä! Aivan mahtava lopetus päivälle!




Sunnuntaina sitten nautiskeltiin aamupäivän ihanasta ilmasta, ennen kuin pakattiin tavarat takaisin autoon ja lähdettiin ajamaan kotia kohti.. Kotimatkalla tapahtui vielä pieni väärinkäsitys, jonka johdosta Riitta kävi huoltoasemalla kahveilla ilman housuja :D.


"Mä en halua lähteä kotiin...ainakaan ilman housuja!"


Ei kommentteja: