tiistai 27. syyskuuta 2011

Kirpputorilla Pariisissa


Montmarten pohjoispuolella sijaitsee Marché aux Puces de St-Ouen kirpputori. Tämä Pariisilaisten väittämän mukaan maailman suurin kirpputori asettuu noin seitsemän hehtaariin ja kolmeentoista eri torialueeseen. Alueelle pääsee helposti metrolla, josta Porte de Clignacourt:n pysäkiltä ovat opasteet kirpputorille. Saavuttaessa paikalle vastaan tulee ensin rihkamakojuja. Näiden ei kannata kuitenkaa antaa hämätä, vaan siirryttäessä syvemmälle aluetta, löytyy oikea kirpputori. Me löysimme ensimmäisenä antiikkihuonekaluja.





Löysin itselleni Whippetin helpottamaan koirakuumettani. Harmi ettei se mahtunut matkalaukkuuni;)
Antiikkihuonekalujen jälkeen päädyimme alueelle, jossa oli kaikennäköistä vanhaa tavaraa. Tarjolla oli mm. vintagevaatteita, levyjä, tauluja, postimerkkejä, kankaita ja lastenleluja.




Omaan silmääni pisti erityiseti eräästä vintagevaateliikkeen näyteikkunassa ollut Diorin 1950-luvun (tai niin ne ainakin väittivät) juhlamekko. Silkkinen kirjottu yläosa ja käsinpliseerattu helma sulatti sydämeni ja näin unelmissani kuinka tanssisin häävalssiani tuo mekko päällä. Että vink vink, lahjaidea vaan;). Nappasin myös kuvan tuosta mekosta koristamassa näyteikkunaa. Pahoitteluni, kuva on todella huonolaatuinen, sillä liikkeen sisällä kuvaaminen oli ehdottomasti kielletty.


Lisää whipettejä taustalla, WUHUU!

Huomasimme erityisen jutun hiplailessamme vintagevaatteita. Suomessa ei mitkään sen ajan vaatteet ole pysyneet tuossa kunnossa. Vaatteet olivat kuin uusia ja niiden laatu oli aivan uskomatonta. Myös värit olivat pysyneet kauniina. Näistä vaatteista oli todellakin huolehdittu.

Vaikken ostanutkaan mitään, suosittelen paikkaa ehdottomasti kaikille vanhojen tavaroiden ystäville. Minulle tavaroiden ihmettely oli ainakin antoisa kokemus ja sain monia ideoita kodin sisustukseen ja vaatetukseen.

1 kommentti:

TYYLIDEKKARI kirjoitti...

Suomen ja Ranskan 1950-luku on vähän eri asia :)