maanantai 26. syyskuuta 2011

Pariisin nähtävyyksiä

Eli nyt sitä turisti hehkutusta Pariisista :) Käytiin siis katsomassa aikalailla kaikki nämä perus nähtävyydet, kuten Eiffel-torni, riemukaari, Notre Dame, Mona Lisa Louvressa, Cimetiere du père lachaise-hautausmaa, katakombit.. Nyt joudutte sitten lukemaan vähän niistä, tai sitten voitte tietysti skipata koko tekstin, jos ei kiinnosta :)

Kävimme sunnuntaina pyörähtämässä siellä hautausmaalla ja se oli siis aivan valtava! Ja ne haudat.. Miksi niitä rakennelmia kutsutaan? No, haluan itselleni sellaisen joka tapauksessa sitten kun joskus viimeistä leposijaa hankitaan :) Tunnetuimpia hautoja mitä näimme olivat Jim Morrisonin, Edith Piafin ja Oscar Wilden. Morrisonin haudan vieressä oli puu, jonka runko oli kirjoiteltu aivan täyteen. Wilden haudan pintaa taas koristivat sadat huulipunajäljet.





Tiistaina menimme Riitan kanssa ihastelemaan Notre Dame:a. Siellä oli messu menossa, kun olimme sisällä, eli pääsimme ihastelemaan sitä goottilaista arkkitehtuuria urkumusiikin säestyksellä. Kyllähän sellainen valtava ja koristeellinen kirkko on aikas vaikuttava. Ja ne veistokset . . . aivan uskomattomia! Täytyy varmaan sitten joskus tulevaisuudessa hommata sellaisia olioita oman talon räystäisiin :)






Päätimme kävellä pienen iltakävelyn ja kiertelimme pieniä katuja pitkin Eiffel-tornille. Ihan hyvä oikeastaan, että päätimme kävellä sinne, koska siinä meni sen verran aikaa, että oli jo hämärää, kun sinne asti päästiin. Eiffel-torni kuuluu tietysti niihin nähtävyyksiin, mitkä on pakko käydä katsomassa, jos Pariisissa on. Olihan se kaunis ilta-valaistuksessaan, mutta ei ehkä mikään uskomaton kokemus kyllä, kun siitä turisti merestä läpi käveli..


Torstain ohjelmaan kuului Louvressa vierailu. Emme halunneet viettää siellä koko päivää, joten pyörähdimme vai muutaman näyttelyn. Mainittavimpia teoksia mitä näin olivat Mona Lisa, Luolamadonna, Samothraken Nike ja Milon Venus. Vierailun jälkeen lisäsin opettelulistalle öljyvärimaalauksen (siis sellaisten renesanssi-tyylisten todella tarkkojen maalausten tekemisen) ja kuvan veistämisen (antiikin kreikan tyyliin). Eiköhän ne sitten tuossa ehkä vuoden päästä jo onnistu..


Perjantaille jätimme katakombit. Ja siis olimme aivan haltioissamme niistä. Onneksi menimme. Katakombit sijaitsevat siis syvällä maan alla vanhoissa kalkkikiviluolissa. Kuljimme siellä parisen kilometriä, josta suurin osa oli kuolleiden valtakuntaa. Käytävän molemmin puolin oli miljoonien ihmisten luita pinottuina. Suosittelen kyllä ehdottomasti käymään, jos tarjoutuu tilaisuus!






2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Älähän nyt vielä sitä viimeistä "unipaikkaa" ala suunnittelemaan. Ter. Äippä

Nia kirjoitti...

Noh, siinä vaiheessa kun sitä joskus jo tarvitaan on vähän myöhäistä enää suunnitella :D