sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Kotivärjäyksellä punatukkainen tyttö

Nia ilmoitti minulle haluavansa syksyksi uuden tukan. Värin suhteen hän halusi näkyvän muutoksen, mutta ei kuitenkaan liian suurta eroa omien hiustensa väriin. Toiveena oli myös opiskelijabudjettiin sopiva hinta. Päädyimmekin kokeilemaan kotivärjäystä, sillä ideana oli, että Nia pystyisi itse jatkossa värjäämään kotona tyven. Parturi-kampaaja taustani takia en ole ihan kauheasti ollut kotivärien kanssa tekemisissä, joten otin haasteen rohkeana vastaan ja toivoin etten värjäisi Nialle vihreätä tukkaa.


Treffasimme sateisena tiistai-iltana Sokos tavaratalossa ja aloimme tutkailemaan kotivärivalikoimaa. Täytyy sanoa, että väripurnukoiden määrä yllätti itsenikin. Ymmärrän hyvin jos kuluttajalla on vaikeuksia löytää sopivaa tuotetta kestoväri, -sävyte, -voide, kevytsävyte,-väri ja kevytkestoväriviidakosta.
Minä olisin halunnut enemmän tietoa tuotteista, mutta tuoteselosteet olivat melko suppeat. Jouduimme siis ottamaan hypyn tuntemattomaan ja luottamaan pakkausselosteisiin. Lopulta päädyimme valitsemaan L´oréal Exellence Cremen värin 7/43, eli tummanvaalea kultakuparin. Tummuusasteeksi valitsimme saman, kuin Nian omat hiukset, jotta kasvava tyvi ei tulevaisuudessa näkyisi häiritsevästi. Kotivärien valinnasta ja numerokoodeista voi käydä lukemassa lisää Hiusten värjäys kotona ja kampaajalla artikkelista. Bongasin myös Lóréalin sivuilta linkin TÄÄLTÄ, josta saattaisi olla hyötyä kotivärjäystä harkitseville.



Pelkäsin kaikista eniten, ettei väri tulisi peittämään Nian vaaleita latvoja. Usein värjättäessä vaaleasta tummemaksi saattaa tuloksena olla vihertävä hius. Väriaineen pigmenttimäärä ei välttämättä riitä peittämään vaaleita hiuksia. Senkin takia käytimme värjäykseen kaksi purkkia, jotta värimassaa levittyisi mahdollisimman tasaisesti hiusmäärää nähden. Iloiseksi yllätykseksemme väri oli kuitenkin melko tasainen. Pääsin lopuksi vielä leikkimään kampaajaa ja leikkasin sivuille pyöristyvät otsatukan ja tasoitin latvoja.
Mitäs tykkäätte?!?

Before and after


"Ja niin Nia sai uuden tukan. Jälleen kerran Riitta oli pelastanut yhden ihmispoloisen tukkakriisiltä ja luonut hänelle jonkin sanoinkuvaamattoman kauniin hiustaideteoksen. Ja he kaikki tietysti elivät onnellisina elämänsä loppuun saakka. The End."

6 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Ihana muodonmuutos! Aivan erinäköinen tyttö ;) Väri onnistui hyvin, tosin itse kuvittelin että tuolla purkilla saisi hieman intensiivisemmän värin, tuo näyttää hiukan haalealta. Otsis sopii todella hyvin :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, ihana kuulla. Purkkien kansien väreihin ei tosiaan kannata ikinä luottaa, sillä väritulos on aina hiuksen omasta väristä kiinni.

Anonyymi kirjoitti...

Toi tukka on tosi hyvä

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihana tukka, sopii Nialle tosi hyvin! mä halusin kans, mut ei varmaan kävis eikä onnistuis noin hyvin. Pitää koittaa nähdä teitä joskus!

-Saara

bianca kirjoitti...

Tosi hyvältä näyttää!!

Nia kirjoitti...

Mä tykkään kanssa tukasta tooooosi paljon! Todellisuudessa se ei ole ihan tuon värinen kyllä, mitä kuvassa. väri on vähän oranssimpi, enemmän sellainen luonnollinen punainen :)