sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Viikko Pariisissa

Nyt on kotiuduttu Pariisin reissulta ja alkaa taas arkeen sopeutuminen. Minua etukäteen hieman jännitti ja ehkä jopa vähän ahdistikin lähteminen, mutta oli kyllä loistava reissu! En nyt ihan sydäntäni Pariisille menettänyt, mutta voisin kyllä ehdottomasti käydä siellä uudelleenkin :)


Olimme siis reissussa koulu kurssiin liittyen ja meitä oli meidän luokalta matkassa 9 henkilöä. Majoituimme pienessä, ihanan rähjäisen tunnelmallisessa hotellissa (siellä oli vinot lattiat ja se oikeasti huojui!) aivan Gare de l'est:in aseman vieressä. Alue ei ehkä sitä kaikista hienointa seutua ollut, mutta eipä siellä erityisen vaarallistakaan ollut liikkua..



Viikon ohjelmaan kuului aika paljon ohjelmaa koulun puolesta ja siihen päälle sitten nähtävyyksillä juoksemista. En ole koskaan oikein ymmärtänyt nähtävyyksien katselemista. Tottakai haluan nähdä ne tietyt jutut, kuten vaikka eiffel-tornin ja Mona Lisa:n, mutta kaikkien mahdollisten läpi käymistä en oikein ymmärrä. En ole muutenkaan koskaan ollut kovin innostunut historiasta, niin miksi siitä pitäisi sitten ulkomailla kiinnostua kirkkojen yms. muodossa..?


Minun mielestäni matkustelussa hienointa on, jos pystyy tutustumaan paikkaan enemmänkin paikallisiin sulautumalla, kuin turistina. Reissussa eniten intoilinkin siitä, että pärjäsin ranskan kielellä, nautin espressoa katukahvilassa, kävelin tunnelmallisilla pikku kujilla, vietin iltaa paikallisten kanssa, törmäsin metro-asemalla ranskalaisiin tuttuihin..


Toki siellä oli myös hienoja nähtävyyksiä ja etenkin aivan mielettömän ihania rakennuksia sekä patsaita. Rakastuin varsinkin rautaisiin parvekkeiden kaiteisiin ja ullakkoasuntoihin. Nähtävyyksistä uskomattomimmat olivat Notre Dame niine mahtavine pikku veistoksineen ja katakombit. Esittelen näitä varmaan sitten vielä myöhemmin, ettei tämä teksti nyt ihan romaanin mittaiseksi paisu :)


Mitähän muuta oleellista vielä..? No, hyvän näköisiä ihmisiä siellä oli ainakin. Loppujen lopuksi aika samaan tyyliin siellä pukeuduttiin, kuin Suomessakin, mutta useampi vain panosti ja varsinkin miesten pukeutuminen oli harkitumpaa. Miehet oli muutenkin aikas komeita: ruskeita silmiä, partaa.. ;)

Ei kommentteja: