tiistai 13. syyskuuta 2011

Palkataan pakkaaja

En matkustele paljoa, eikä minulla yleisesti ottaen ole kovin suurta hinkua edes aloittaa matkustelemista. Kaikista eniten matkustelussa vihaan niitä ärsyttäviä esivalmisteluja, joiden ajatteleminenkin vie jo kaikki reissuhalut, kuten esimerkiksi PAKKAAMINEN! Pakkaaminen on ehkä ärsyttävintä mitä tiedän! Miten ihmeessä sitä voi muka etukäteen tietää mitä vaatteita haluaa mikäkin päivä päälleen laittaa, säiden vaatimuksista puhumattakaan. Pakkaamista ei voi jättää viime tinkaan, koska silloin jää aivan varmasti jotain oleellista, mutta eipä sitä voi tehä hyvissä ajoin valmiiksikaan, koska ainakaan minulla ei ole kaikkia päivittäin tarvittavia asioita (esim. deodorantti) kaksin kappalein. Äärimmäisen hankalaa varsinkin tämmöiselle kaikki tai ei mitään-ihmiselle..


Tähänkin pisteeseen (matkalaukun esiin ottaminen) pääseminen on jo työn ja tuskan takana, mutta hei, tästähän se hupi vasta alkaa! Okei, alusvaatteet ja sukat on pelkkää matematiikkaa, mutta sitten sen jälkeen ei päästäkään enää niin helpolla. Muutamat vaatekappaleet ovat vielä helppoja: mustat farkut, musta toppi, musta neule.. Tässä tosin törmätään siihen ongelmaan, että mitäs tässä sitten näinä odotuspäivinä pukee päällensä..? Näiden jälkeen muut vaatekappaleet.. Onneksi värejä ei sentään tarvitse kovin paljoa pohtia minun vaatekaappiani skannatessa..

No, vaatteista voi vielä jonkin ihmeen kaupalla selviytyä kunnialla (matkapuvuston rakentamista on kuitenkin opiskeltu koulussa), mutta kaiken oikeasti tarpeellisen muistaminen onkin sitten jo suurinpiirtein mahdotonta. Täytyisi tehdä lista. Ongelmana listoissa on (sen lisäksi siis, ettei voi listaa tehdessä muistaa mitä kaikkea sitä tarvitseekaan), että vihaan sitä kun kaikkea ei pysty ruksimaan tehdyksi samantien..


Jos tähän pisteeseen on päässyt, alkaa jo tuulettamaan innoissaan, ennen kuin tajuaa, että hei, eihän nämä kaikki mitenkään mahdu yhteen matkalaukkuun. Karsiminen: se on vielä kauheampaa, kuin tavaroiden miettiminen!

Hmmm.. Luulen, että tämä pakkaaminen ei hoidu tässä itsestään minun kirjoitellessa, eli taidan jättää valittamisen sikseen ja mennä jatkamaan. Mutta hei, eikö olekin ihana matkalaukkku!? Voi olla, että se mystisesti häviää matkan jälkeen, enkä voi enää palauttaa sitä vanhemmille takaisin..

Ei kommentteja: