sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Mikael vai Eric

Kävin eilen Nian luona tekemässä koulujuttuja ja pitämässä palaveria tästä blogista. Päädyimme siihen, että jatkamme aika samoilla linjoilla. Yritämme saada kylläkin enemmän asiaa musiikista ja mielenkiintoisia haastatteluja. Mun pitäisi myös vähän rentoutua, koska kuulostan silloin tällöin konservatiiviselta jupilta (minä keksin tuon termin. Nia sanoi mulle paljon kauniimmin). Tiesin tämän. Olen ennenkin kuullut, että kuulostan teksteissä tosi asialliselta, mutta oikea persoona onkin sitten ihan vajukki (Nia käyttää tota termiä tosi usein, ja se on tarttunut muhun).


Kotimatkalla kuuntelin jotain vanhaa cd:tä, jonka poikaystävä oli jättänyt autoon. Se kuulosti tosi hyvälle ja kotiin päästyäni kysyinkin heti, että mitäs musiikkia sitä on soiteltu. Kuulin ilouutisen! Bändi oli Bloodbath, albumi The Fathomless Mastery ja Mikael Åkerfeldt laulaa siinä. Sama mies, jolla on mielestäni aivan ihana ääni, ja on myös Opethin vokalisti, sekä kitaristi. 

Tästä innostuneena selailin uutta kirjaani (the Encyclopedia of Heavy Metal) ja sieltähän se Opeth löytyi myös. Kirjassa pohdiskeltiin, kuinka hankala Opethia on lokeroida mihinkään genreen. Vaikka bändi tuottaa proggressiivista metallia, yhdistelee se myös paljon hienovaraisempia elementtejä. Ehkäpä juuri tästä syystä tykkään Opethista niin kovasti. Toisaalta Bloodbath on death metallia ja tykkäsin siitäkin kovasti. Ehkä minä vaan tykkään Mikaelista.






Täytyykin sitten tunkea Nian kanssa mahdollisimman eteen Sonispheren keikalla. Ja keikan jälkeen yritetään tietysti bäkkärille. Ehkä voin ryhtyä Mikaelin bändäriksi ja myöhemmin vaimoksi... hahhah! Harmi vaan, että Mikael on naimisissa. Mutta sehän on vaan hidaste.



Nyt onkin sitten kova kisa, koska True Blood:n Eric (Alexander Skarsgård) on myös tosi ihana. Nia on taas tykästynyt kovasti Alcidea esittävään Joe Manganielloon. Me ollaankin suunniteltu sellaista fanimatkaa jenkkeihin, jossa päästään katsomaan kuvauksia (vähän kuten ne suomalaistyypit pääsi joskus kattoo Kauniiden ja rohkeiden kuvauksia). No sitten tietysti niissä kuvauksissa (missä mä ja Nia ollaan tietysti True Blood fanipaidat, ja -lippikset päällä)  Alexander ja Joe bongaa meidät ja elämme onnellisina elämämme loppuun asti. Tai sitten ei.

Mutta näin. Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

Ja iskä! Jos luet tätä, niin älä pelästy. En ole menettänyt järkeäni lopullisesti, enkä ole menossa naimisiin Mikaelin tai Alexanderin kanssa. Kokeilin vaan Nian suosittelemaa rennompaa tyyliä. Sopiiko se sitten mulle, vai ei hmmmm.

3 kommenttia:

Nia kirjoitti...

Mistä niitä paitoja ja varsinkin niitä lippiksiä saa!? Paljonkohan siihen meidän fanimatkaan tarvitsee varata rahaa? Ei kuitenkaan tarvitse ostaa kun vaan yhdensuuntaiset lennot, kun sitten jäädään sinne meidän uusien miesten kanssa.. :)

Laura kirjoitti...

Oi Mikael, joo. Bloodbathissa on muuten myös Opethin "veljesbändi" Katatonian jäseniä, mm. laulajansa Jonas Renkse, joka on minun listoissani ihan omassa luokassaan, suunnilleen siellä jumalasta seuraavana.

Anonyymi kirjoitti...

Nia: Mistä niitä paitoja ja varsinkin niitä lippiksiä saa!?

-En tiedä vielä. Ehkä voimme tehdä omat. Tyyliin t-paidassa lukee I LOVE ERIC tai ALCEDE, ja lippiksessä TRUE BLOOD.

Dark Shadow: Bloodbathissa on muuten myös Opethin "veljesbändi" Katatonian jäseniä, mm. laulajansa Jonas Renkse.

-Kiitos tiedosta! Täytyykin tutkia asiaa enemmän, jos se pääsisi myös mun listalle.